Roning

StemningSR (1) Roning er:

  • Motion
  • Naturoplevelser
  • Socialt samvær

Motion

En halv times motion om dagen for voksne og 1 time for børn – så lidt skal der til for at få et bedre velbefindende. Når du ror, bruger du alle de store muskelgrupper. Så på én og samme tid får du dyrket den generelle motion, samtidig med, at du styrker musklerne i lår, lægge, bag, ryg, mave, overkrop og arme. Samtidig er roning afstressende terapi for legeme og sjæl, når båden glider stille gennem vandet. Om vinteren, har roklubben adgang til svømmehallen – og saunaer – en aften hver uge, hvor du kan holde formen ved lige. I Svendborg Roklubs klubhus er der ergometre, som du har fri adgang til året rundt. Fra ergometrene har du samtidig Svendborgs smukkeste udsigt.

Naturoplevelser StemningSR (10)

Svendborg Sund er et af Danmarks smukkeste vandpanoramaer. Samtidig er det et fantastisk rofarvand, fordi de mange kyststrækninger og øer, giver mulighed for et helt unikt afvekslende rofarvand. Du har mulighed for at opleve de skånende og skovklædte bredder fx langs Christiansminde stien, Nørreskoven , Bregninge Skov eller Horseskoven.  Eller du kan ro rundt om Iholm, Kidholm og Thurø for ikke at tale om stroppeturen: Tåsinge rundt. Når du er blevet lidt mere øvet kan du også tage med på roture rundt i Danmark som fx på Gudenåen eller Københavns kanaler. Eller du kan ro i udlandet som fx den svenske skærgård, de tyske søer eller endnu længere væk.

Socialt samvær OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Svendborg Roklub er vi allerede godt 150 medlemmer, men vi har plads til flere. For eksempel dig! Vi ror mest inriggere med 2 eller 4 årer, hvor roeme sidder på rullesæder og ror med en åre.; men der er også mulighed for at ro i gigbåd eller sculler, hvis du er til fart. Klubben arrangerer fællesture og aftener med fællesspisninger. Der er ingen dresskode i roklubben. Oftest roes i almindeligt motionstøj, så som shorts, joggingbukser, t-shirt, vindtæt jakke og joggingsko. Derudover er der brug for regntøj og gerne en lille vandtæt taske til de personlige ejendele.

På Skarø har roklubben et sommerhus med plads til 12 ovemattende gæster, som kan lejes af fremmede roere i sæsonen, men ellers bruges af klubbens egene medlemmer.

Daglig roning kan være korte ture for eksempel til Valdemar slot, Ranzausminde og rundt om Thurø.

Langture kan være rundt om Tåsinge, en tur til Skarø og endnu længere rundt om Fyn. Den sidst nævnte tager selvfølgelig flere dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.